Hitta ut!

Dekorativ bild

Äntligen värmer solen igen. Det spirar och gror i Gränbystaden. Njut av sommaren på torget, lekplatsen eller klätterväggen. Handla enkelt genom personal shopping och vår kostnadsfria hemleverans Gränbudet.

Läs mer om Gränbudet!

 

Vill du uppleva Gränbystadens aktiviteter utomhus? Se hit!

Blåbärsplatsen

Intill gallerians södra del hittar ni blåbärsplatsen som är en liten gullig lekplats för barn. Här kan man krypa in i ett stort blåbär eller klättra bland björkar. Fortsätter man på Sara Stinas Torg så hittar man två tillhörande insekter som är prefekta att gunga på. 

 

Klättervägg

Visste du att vi har en klättervägg i Gränbystaden? Klätterväggen är uppdelad i tre olika svårighetsgrader så att det passar hela familjen. Klätterväggen är byggd i trä med ordentliga klättergrepp. Du hittar den nedanför gallerians södra entré nära tunneln under Vaksalagatan.

 

Lekplatsen Lilla Uppsala

Lilla Uppsala invigdes 4 juli 2016 i Norra delen av Gränbystaden. Lilla Uppsala är en härlig lekpark som är ett Uppsala i miniatyr. Åk rutschkana från slottet, klättra i Uppsala Domkyrka och åk linbana till Gamla Uppsala högar. I lekplatsen hittar ni också svanparet Fanny och Alexander som länge bodde i Svandammen och såklart en av de ovanliga salamandrarna som bor i Gränbyområdet.

Varmt välkommen!

 

Gränby 4H-gård

Gränby 4H-gård ligger bara ett stenkast från oss. Gården har funnits i över hundra år och ägdes i början av just Sara Stina Von Linné. Alla är välkomna att besöka djuren som finns där. Du hittar bland annat kaniner, hästar, höns, getter, får och grisar. Välkommen att besöka gården eller häng med på en av deras aktiviteter!

Läs mer om Gränby 4H-gård här.

Välkommen ut i vårsolen!