Veckans premiärer på Nordisk Film

Dekorativ bild

Veckans premiärer på Nordisk Film

Här ser du alla veckans premiärer hos Nordisk Film Bio. Klicka på filmen för att boka biljetter!

DET SKA VA GÔTT Å LEVA - EN FILM OM GALENSKAPARNA AFTER SHAVE

Premiär 9 september

En av Sveriges mest framgångsrika humorgrupper genom tiderna och vi berättar deras historia. Hur allt började med små steg av framgång, radiosketcher, folkparksturnéer, motgångar och sa° småningom som en albatross som har svårt att lyfta flyger till slut humorgruppen och när den väl lyft flyger de bra och länge. Och fortfarande efter 40 år arbetar de ihop.

 

BODIES, BODIES, BODIES

Premiär 9 september

Under en härjande orkan befinner sig ett gäng rika 20-åringar på en isolerad herrgård för att festa tillsammans. De bestämmer sig för att leka leken Bodies bodies bodies, där en av dem är en "mördare" i hemlighet och de andra försöker undvika att bli "mördade". När faktiska döda kroppar börjar dyka upp sprider sig paranoia och resulterar i farligt läge för alla inblandade. En film om backstabbing, falska vänner och en fest som gick väldigt, väldigt fel.

 

MAMMA MU HITTAR HEM

Premiär 9 september

En rolig, färgsprakande och varm, ny långfilm om den populära och älskade Mamma Mu och Kråkan. En film om två väldigt olika vänner som utforskar och upplever livets stora mirakel tillsammans.

imagelm33.png

 

BARNVAGNSBIO PÅ NORDISK FILM BIO

Den 13 september

Barnvagnsbio är tillbaka efter sommaruppehållet. Unna dig en skön stund med din baby i salongen – parkera barnvagnen i salongen och välj en film! Utanför salongen finns skötbord, micro och kaffe och inne i salongen är det aningen ljusare och ljudvolymen lite lägre. Läs mer på länken nedan.

 

ELDSJÄL

Premiär 12 augusti

Ända sedan hon var liten har Georgia Nolan haft en enda dröm – att bli brandman precis som sin pappa. I 1932 års New York är det tyvärr inte möjligt för kvinnor. När flera av stadens brandmän försvinner i mystiska bränder som bränner ner teatrarna på Broadway till grunden, ser Georgia ett gyllene tillfälle. Hon klär ut sig till ”Joe”, en klumpig ung man som blir en del av den nybildade gruppen brandmän som får i uppdrag att stoppa mordbrännaren. Georgia måste dölja sin falska identitet till varje pris, speciellt då hennes pappa är ansvarig för den riskfyllda utredningen.

 

BEAST

Premiär 12 augusti

Ibland är prasslet i buskarna faktiskt ett monster. Idris Elba spelar huvudrollen i en pulshöjande ny thriller om en pappa och hans två tonårsdöttrar som blir jagade av ett massivt, vildsint lejon som vill bevisa att savannen bara har en toppredator. Elba spelar Dr. Nate Daniels, en man som nyligen blivit änkling. Han återvänder till Sydafrika, där han först träffade sin fru, tillsammans med sina döttrar på en sedan länge planerad resa till ett viltreservat. Reservatet sköts av naturbiologen Martin Battles, en gammal vän till familjen. Men det som börjar som en läkande resa förvandlas plötsligt till en skräckinjagande kamp för överlevnad när ett lejon, som överlevt blodtörstiga tjuvjägare och nu ser alla människor som fiender, börjar förfölja dem.

 

NOPE

Premiär 17 augusti

"Vad är ett dåligt mirakel?" Oscar-vinnaren Jordan Peele skakade om och omdefinierade modern skräckfilm med Get Out och Us. Nu kommer hans unika mardrömsvision av popcornfilmen: det expansiva skräckeposet, Nope. Filmen återförenar Peele med Oscar-vinnaren Daniel Kaluuya (Get Out, Judas and the Black Messiah), som får sällskap av Keke Palmer (Hustlers, Alice) och Oscar-nominerade Steven Yeun (Minari, Okja) som invånare i ett isolerat inlandsområde i Kalifornien som blir vittnen till en kuslig och skrämmande upptäckt. Nope, där även Michael Wincott (Hitchcock, Westworld) och Brandon Perea (The OA, American Insurrection) medverkar, är skriven och regisserad av Jordan Peele och producerad av Ian Cooper (Us, Candyman) och Jordan Peele för Monkeypaw Productions. Filmen kommer att släppas av Universal Pictures världen över.

 

DÄR KRÄFTORNA SJUNGER

Premiär 19 augusti

FÖRHANDSVISNING DEN 17/8 – INGÅR I BIOPASSET. DÄR KRÄFTORNA SJUNGER handlar om Kya, en övergiven flicka som uppfostrat sig själv i träskmarkerna i North Carolina, USA. I flera år går rykten i Barkley Cove om "Träskflickan", som gör att den intelligenta och rådiga Kya isoleras från resten av samhället. På väg in i vuxenlivet dras hon till två unga män från stan och upptäcker en ny och spännande värld. Men när en av männen hittas död blir hon genast utpekad som huvudmisstänkt. Ju mer man får reda på om fallet, desto oklarare blir det vad som egentligen hände - och de många hemligheter som gömts i träsket hotas att avslöjas.

 

AFTER EVER HAPPY

Premiär 24 augusti

Tessa och Hardin upptäcker att de är mer lika än de tidigare trott när de konfronteras med ett gemensamt trauma från förr. Den fjärde delen i den omåttligt populära After-serien.

 

ORPHAN: FIRST KILL

Premiär 26 augusti

Leena Klammer planerar en lysande flykt från en psykiatrisk klinik i Estland och reser till Amerika genom att utge sig för att vara den försvunna dottern till en rik familj. Men Leenas nya liv som "Esther" kommer med en oväntad twist och sätter henne mot en mamma som till varje pris kommer att skydda sin familj.

 

DRAGON BALL SUPER: SUPER HERO

Premiär 26 augusti

The Red Ribbon Army från Gokus förflutna, har återvänt med två nya robotar som utmanar Goku och hans vänner.

 

BULLET TRAIN

Premiär 5 augusti

Bullet Train är en rolig och knäpp action-thriller av David Leitch, regissören till Deadpool 2. Brad Pitt spelar huvudrollen i en ensemble med eklektiska och mångsidiga lönnmördare som alla har sammankopplade, men motstridiga, mål. Filmen utspelar sig på en resa utan stopp i det moderna Japan.