Sök och hitta i Gränbystaden

Best of Iran

Best of Iran startades år 2019 av familjen. Med exklusiva produkter från Iran erbjuder vi ett brett sortiment av högkvalitativa varor såsom Saffran, Nötter, Torkad frukt, Örtte, färska bakelser samt andra iranska delikatesser. Vår ambition är att erbjuda dessa varor i högsta möjliga kvalitet till ett rimligt pris.

En stor andel av vårt sortiment är ”hälsosamma tilltugg”, med antingen inget alls eller lite tillsatt socker. Dessutom är dessa delikatesser oftast veganska och har producerats under goda mänskliga och hälsosamma förhållanden.

Hos oss finner du något gott till alla, för den som motionerar och vill boosta sin kost med naturligt hälsosamma produkter men även för barnfamiljen som vill byta ut socker/snacks mot hälsosammare alternativ. Du kan välja mellan drygt 100 olika iranska råvaror och färdiga matvaror hos oss!

Hos oss kan du även få 100% naturlig nötkräm av olika slag som pressas på plats framför dina ögon; pistagenötkräm och chashewnötkräm är bland de två populäraste krämerna vi har att erbjuda. Maskinerna som används för att pressa nötterna till en slät kräm är tillverkade specifikt för Best of Iran, därför är vi allenastående om detta i Uppsala, om inte hela Sverige!

Utöver matvaror och delikatesser, har vi även ett stort sortiment av iranskt hantverk. Vaser och tavlor är några exempel på vad du finner hos vår nyöppnade butik. För oss ä det avgörande att konstnärerna tjänar så mycket som möjligt på sina livsverk och därav är samtliga hantverk inhämtade direkt från lokala konstnärer utan någon utomstående mellanhand.